Hard, hard werken: conferentie komt eraan!
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
13 Februari 2011 | Verenigde Staten, Austin
Vrijdag: brainstormen met Raji
Vrijdag heb ik ook gebrainstormd met Raji over ons project. Zoals het zovaak gaat: mijn voorbereiding was eigenlijk niet zo heel nuttig, want we hebben het over geheel andere dingen gehad. Nu ben ik het inmiddels gewend dat als ik ergens tig uur in steek, dat zomaar 'voor niets' kan zijn. Dat doet dus ook geen pijn meer, zo werkt het nu eenmaal weet ik inmiddels. Het bedenken van een goede onderzoeksvraag voor een nieuw project is een creatief proces. Raji is wel iemand die me 'aanzet', door wat zij zegt krijg ik vaak ideeen, die zij dan weer niet zag aankomen. En dan krijg je een leuke discussie, en hopelijk ook een cool project, en een goed paper!
Dinsdag ga ik weer met Raji zitten. Dus vanmiddag (zondag) plan ik een uurtje brainstorm met mezelf in de zon in. Eens kijken of ik daar wat uit kan halen :-) je moet toch het nuttige met het aangename combineren.
Aanstaande week
Ik heb wel erg veel te doen deze week. Er staat namelijk veel op de agenda. Maandag heb ik de cursus van Raji, die wil ik altijd goed voorbereiden. Daar heb ik gisteren veel aan gewerkt. Dinsdag heb ik vervolgafspraak met Raji over het onderzoeksproject. Woensdag kan ik naar het college van Marketing Models, maar dat doe ik niet (te veel voorbereiding, ik snap er weinig van, weinig nuttig en ik heb mijn tijd hard nodig). Donderdag is Stefan (een van mijn promotoren) hier in Austin. Hij komt hier vanwege de conferentie, maar een dag eerder vanwege Raji en mij. Dus ben ik donderdag druk: zowel met het nieuwe onderzoek als met het fijnslijpen van de presentatie voor op de conferentie.
Vrijdag is er 's ochtends eerst een seminar, 's middags is de opening van de conferentie, einde dag de receptie voor genodigden (moi incluis) en 's avonds is er een sociaal ding dat vanuit mijn collega's hier wordt georganiseerd. Moet ik in het kader van de integratie toch bij zijn. Zaterdagochtend mag ik aanschuiven bij het netwerkontbijt dat voor PhD studenten wordt georganiseerd, en waar vooraanstaande hoogleraren uit het vakgebied komen. Tijdens zo'n ontbijt steken professoren typisch hun licht op over potentieel interessante onderzoekers die ze later mogelijk weer op de 'job market' tegen komen, dat is dus erg belangrijk om bij te zijn.
Zaterdagmiddag staat mijn presentatie op het programma en zal ik zelf presenteren. Raji heeft me al verteld dat ze me zal voorstellen aan veel mensen op de conferentie. Dus ik moet mijn elevator pitch goed hebben. En hopelijk trekt dat, en die ISBM Award, ook nog wat hot-shots naar mijn zaal - er zijn parallel zo'n 10 sessies waar iedereen uit kan kiezen. Ik zit op zich wel in een goed timeslot: om half twee, na de lunch. En ik zit bij onderzoeks in de sessie die van goede scholen komen en ook met goede mensen werken.
Zondag is er weer een dag vol presentaties op de conferentie, met 's middags een netwerklunch van 'Female Marketing Scholars', waar ik ook bij ben. Maandag is Stefan hier voor het laatst, dus die dag moeten we nuttig gebruiken, en heb ik einde van de dag wederom de cursus van Raji. Wanneer ik die moet voorbereiden is mij nu nog even een raadsel. Dinsdag heb ik vast en zeker hoofdpijn.
En dan heb ik ook nog eens tussendoor een meeleesscriptie van een student in Tilburg die woensdag gereviewed moet zijn, en ik krijg drie inhaalwerkstukken van mijn studenten van vorig semester ingeleverd.
Conclusie: happy hour is over (voor zover ik al aan het lanterfanten was, not really! :-S ).
Mijn presentatie moet en zal een knaller worden. Het is belangrijk om me goed te presenteren bij de mensen op de conferentie, dat is in mijn eigen belang. En het verhaal staat nog niet... Volgende week wordt het akelig druk en belangrijk tegelijk. En daarom ben ik dit weekend full-time aan het werk.
Maar ik ga wel een uurtje in de Texaanse zon zitten vanmiddag! :-)
14 Februari 2011 - 08:59
Ellen:
Hee Johanna,
Klinkt inderdaad als veel druk op je schouders. Maar houd moed, het is 1 week, daarna wordt het weer wat rustiger, en als het goed gaat, dan heb je ook wel een heleboel voor elkaar gekregen! Dan mag je jezelf nog wel wat uurtjes in het zonnetje gunnen! Geniet er ook van, van alle koele stressvolle dingen!
15 Februari 2011 - 07:12
Martine:
Hi Texas Girl :)
Wat een ontzettend druk programma heb je! Geniet je ook nog wel een beetje?
En begrijp ik uit je verhaal dat het weer weer beter wordt? Dus geen sluiting van de universiteit meer? haha..
Nog gefeliciteerd met je award!! Erg goed van je!
xx -
15 Februari 2011 - 13:46
Johanna :
@ Ellen: ja, het is wel druk nu... vrijdag-zaterdag-zondag was het telkens half 3 ('s nachts) voordat de laptop uit ging. Maar goed, dat hoort erbij. Gisteren heb ik eindelijk eens een fatsoenlijk model uit mijn data kunnen persen (zo voelt het). Dat voelt zeer prima!
By the way - wat leuk dat het research camp zo laat valt dit jaar. Dan ben ik namelijk weer in Nederland en dan kan ik dus mee! Gezellig!!
@ Martine: Na afgelopen weekend kwam ik er ook achter dat ik nog niet heel veel van Austin heb gezien. En dat moet natuurlijk wel. Dus ik heb me voorgenomen om na volgend weekend iets meer rust en plezier in te lassen in het programma. Ik was gisteren zo hondsmoe en ik had al een paar dagen koppijn... Dat is een signaal. En inderdaad, het weer werkt mee (nu kwart voor 8 's ochtends, het is al lekker 18 graden, wordt vanmiddag 24 graden) dus even in de zon moet kunnen. Half maart komen mijn ouders deze kant op, en dan gaan we meer toeristische dingen doen en van de omgeving genieten.