Wereldnieuws
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
02 Mei 2011 | Verenigde Staten, Austin
Hij was druk met het vangen van Osama Bin Laden
Gisteravond was ik bij Kevin en Leah – ik heb mijn was gedaan bij Leah thuis. Op een gegeven moment, zo tegen half 11, zagen we opeens dat Osama Bin Laden was gedood. Toen was ik zowaar getuige van de volksvreugde die opstak om de dood van Bin Laden. Het Republikeinse deel van de Amerikanen wilden wraak, en wilden tien jaar na 11 september Bin Laden nu wel eens vinden. De Democraten van de Amerikanen wilden graag Bin Laden vinden omdat zij graag uit Afghanistan willen vertrekken. De euforie was volledig. Mensen gingen de straat op, zag ik op televisie. Leah wilde eigenlijk naar het Capitool... Het was een rare ervaring.
Wel heeft hiermee president Obama punten gescoord. En dat is belangrijk, want Obama is – ook volgens Austinites, hoewel Bush uit Texas komt – de beste president in tijden voor de Amerikanen. Obama lag wel onder vuur. Hij wil hervormingen in de sociale zekerheid doorvoeren. De economische groei blijft ver achter. De oorlogen in Afghanistan en Irak duren maar voort. En de eeuwige jacht op Osama Bin Laden duurde maar voort. Tot gisteravond.
Raar: nieuws in het buitenland
Ik woon hier dan wel, maar ik heb geen televisie en geen krant. Ik krijg daarom niet heel veel Amerikaans nieuws mee. In plaats daarvan lees ik nu.nl, kijk ik zo nu en dan De Wereld Draait Door en het Nederlandse journaal. Amerikaanse tv (streaming) heeft te veel reclame. Wel krijg ik op de sportschool soms wat beelden mee. Toch zie ik niet alles. Nu ik bijna aan het eind van mijn verblijf hier in Texas ben, kan ik terugkijken en is het wereldnieuws van de afgelopen maanden best wel indrukkend.
Het begon met het gedoe in Tunesië en daarna Egypte, en de rest van het geduvel in het Midden-Oosten (Libië, Jemen, etc.). Er raakten steeds meer details bekend over het kinderdagverblijf in Amsterdam. Toen mijn ouders hier waren gebeurde de aardbeving en de kernramp in Japan. Een positief puntje: het huwelijk tussen William en Kate. Verder: droogte (zowel in Nederland als in Texas). En gisteren de dood van Bin Laden. Ik hoop eigenlijk dat het hier bij blijft. En als ik andere belangrijke zaken heb gemist (nee, het rumoer rond Ajax vind ik niet belangrijk) dan hoor ik het graag als ik thuiskom.
03 Mei 2011 - 08:18
Hendrieke:
He Johanna!
Dan moet je toch nog even de afgelopen aflevering van de wereld draait door kijken. Ik hoorde van Hanna (ik moet het zelf nog kijken) dat er veel fouten zijn gemaakt bij verschillende omroepen. Er werd bekend gemaakt dat Obama (i.p.v. Osama) gedood was. Ik vond het wel een typisch ding, maar ook wel een beetje grappig.
Wel grappig trouwens dat jij nog wel de wereld draait door kijkt in Texas. Blijf je toch nog een beetje op de hoogte!
Daarin tegen moet het gedoe rond Ajax jou wel een beetje interesseren. Als ik moet werken als Ajax (ook nog eens in de Arena) kampioen wordt, dan wordt het een hel in de bioscoop (die zit ernaast). Dan is de bioscoop zelf dood en leeg en wordt er alleen maar bier verkocht aan de supporters die helemaal gek worden.
We moeten nodig gaan skypen, ik heb allemaal leuke dingen te vertellen!
Liefs