Met Oliver op stap
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
26 Februari 2011 | Verenigde Staten, Austin
Donderdag: La Condesa en Antone’s
Op aanraden van Wayne zijn we donderdag wezen eten bij La Condesa, op 2nd Street. Dat was uitstekend… een soort van verfijnd TexMex restaurant. We zijn begonnen met nacho’s (oh wat zijn die lekker hier) en daarna heb ik een ‘chili rennello’ gehad. Dat laatste is een soort gevulde paprika, volgestopt met quinoa (dat is een soort graan), en met veel groentes er bij. Dat was een compensatie-actie voor de lunch – toen had ik een kip-terriyaki gehad zonder enige groente… Erbij had Oliver een hele goede Spaanse wijn gekozen, een prima combinatie. Na nog een heel fijn dessert. Inmiddels weet ik waar je goed kunt eten (kost ook een stuk meer dan de op-plastic-serverende tenten bij de universiteit, overigens).
Daarna zijn we nog even wat wezen drinken bij een tentje waar ze op dat moment live muziek hadden. Dat is niet moeilijk te vinden: rond 5th en 6th Street heb je zoveel bars en clubs met allemaal live muziek… Toen we richting 5th Street liepen kwamen we een stel tegen (zij oorspronkelijk uit Slowakije, hij uit Austin), en zij hebben ons meegenomen naar Antone’s. Antone’s is een van de belangrijkste tenten in Austin, en heeft veel beroemde bluesartiesten voortgebracht. Hoewel we het wel vreemd vonden dat wildvreemden ons zomaar uitnodigden (en entree betaalden: 15 dollar per persoon), was het erg gezellig. Die avond speelde een populaire Amerikaanse zanger: Corey Smith. Bijgaand een filmpje – howel de kwaliteit van het filmpje te wensen overlaat, kon die kerel echt goed zingen.
Vrijdag: Happy hour in Scholz Biergarten en Cru Wine Bar
Vrijdag had Wayne een aantal mensen bij elkaar gesprokkeld voor het ‘Happy hour’: na het werk een biertje drinken met collega’s. Aanwezigen: Ragu, Romana, Ying, Jason, Raj, Ty, Wayne, Oliver en ik. We zijn naar ‘Scholz’ Biergarten’ geweest. Apart hoor – een Duitser breng je niet naar een Amerikaanse Biergarten en dan vervolgens zeggen dat die authenthiek is :-S maar goed… Austin en omgeving is destijds (rond 1850) gesticht door Duitse immigranten. Ook Wayne Hoyer is bijvoorbeeld van Duitse afkomst. Als gevolg daarvan is er in 1866 een Biergarten neergezet (lees: picknicktafels in een buitensetting). En dat was dus de Biergarten waar wij ons biertje (ik niet hoor, lust geen bier…) hebben gehad. Grappig: Romana (Pakistaanse van oorsprong) had sauerkraut besteld. Een totaal rare ervaring. Ook grappig: op een gegeven moment vroeg Oliver zich af wie er van de collega’s in de VS waren geboren. Alleen Wayne zelf en Ty zijn geboren Amerikanen. Ying en Jason komen uit China, Romana uit Pakistan, en Ragu en Raj uit India. Het marketing departement is erg internationaal van samenstelling.
Na de borrel hebben Oliver en ik besloten om ergens te gaan eten. Na wat dichte deuren (“waiting time is 2 hours”) zijn we bij een wijnbar beland die ook eten serveerde. En aangezien Oliver helemaal de wijnkenner is vond hij dat wel een goed idee. Het feit dat ze kaasplankjes serveerden (ik ben gek op kaasplankjes) vond ik weer een pre, dus wij hadden onze plek gevonden. We hebben het op z’n Europees aangepakt – rustig aan. Ik heb geweldig gegeten: antipasti met kaas en proscuitto vooraf, dan St. Jacobsschelpen met risotto en een toetje na. Dankzij Oliver een goede wijn erbij. En ik ben weer netjes thuisgebracht.
Zaterdag: wasserette, supermarkt, studie
Vandaag heb ik dan eindelijk eens tijd voor de was. Het kost me wel zo 2 uur in totaal. Heenlopen (20 minuten), wasmachine (40 minuten), droger (30 minuten) en weer teruglopen (20 minuten). Straks moet ik nog naar de supermarkt. En ik moet nog aan de studie. Ik heb ook nog een paar werkstukken van Tilburgse studenten die ik moet nakijken… dus ik heb nog wel wat te doen. Ik denk dat ik vanavond ook maar thuis blijf.
Morgen ga ik even profiteren van Oliver’s huurauto. Het schijnt dat er buiten Austin een ‘Lake Travis’ is, dat echt schitterend is tegen 5 uur. Oliver en ik hebben afgesproken om daar morgen ergens te eten. En dat allemaal in voorbereiding van het bezoek van mijn pa en ma hier, zodat ik ze tenminste iets kan laten zien!
27 Februari 2011 - 12:45
Pieter Dekker:
hallo
heb je daar al vrachtwagens gezien?
wil je michien een foto er van maken
alvast bedankt?
groetjes: Pieter Dekker
doei!!!! -
27 Februari 2011 - 15:47
Johanna :
Hoi Pieter! Ja, ik heb hier zeker al vrachtwagens gezien! Die zien er wel anders uit dan bij ons - ze hebben een hele grote voorkant. Goed idee - ik zal deze week eens een paar foto's maken! groetjes van Johanna