Weekendverhalen
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
10 April 2011 | Verenigde Staten, Austin
Vrijdag was dan ook de eerste dag dat ik de airconditioning had aangezet. Leek me wel zinvol, ook gezien dat het ’s nachts zo’n 22-26 graden deze week wordt. Dit weekend had ik daar niet zo last van. Afgelopen weekend ben ik een groot deel weggeweest.
Maar eerst: schoonmaken!
Zaterdagochtend heb ik eerst de hele boel opgeruimd en schoongemaakt. De afwas gedaan, alles gestoft en gesopt, stofzuigen, dweilen, de hele riedel. In de keuken – gelukkig in de keuken en niet in mijn slaapkamer – kwam ik een dooie (gelukkig een dooie!) kakkerlak tegen. Weer zo’n grote. Bah. Hij lag op zijn rug naast een ‘large roach bait’ (grote kakkerlak val, die dingen zijn overigens gevuld met pindakaas). Toen ik dat kreng wou oppakken bleek ie nog te leven… brrr. Wat hem ook gesloopt heeft –het gif van de ongediertebestrijding of mijn ‘large roach bait’ – hij is niet meer.
The best burger on the planet
En toen belde Leah. We hadden dit weekend afgesproken om uit te gaan. Leah had het voorstel om het winkelen waar we maandag mee waren begonnen af te maken. “You need shoes.” Nu is dat waar – het is hier inmiddels zo warm dat er ware zwembaden ontstaan in mijn lange laarzen. Leah heeft me opgehaald van huis. We zijn eerst wezen lunchen bij Bartlett’s. Vooraf een spizazieprutje (mix van spinazie, artisjokken en dat met kaas in de oven), samen met sour cream en tomatensalsa. Vervolgens mix je die drie dingen door elkaar, en schep je ze naar binnen met tortillachips. Heerlijk. Daarna heb ik de allerlekkerste hamburger ter wereld gehad. Even heel eerlijk: ik heb sinds dat ik in Amerika ben maar één hamburger gehad, en dat was bij The Enchanted Roc Dat is een restaurant waar ze hele lekkere hamburgers serveren. En dat was inderdaad waar. Heerlijk.
Shopping en mani-/pedicure…!
Daarna zijn we wezen winkelen. Naast schoenen zijn we ook bij een soort outlet-store geweest van de winkel waar Leah en ik maandag waren geweest. Ik heb er een aantal leuke jurken – voor weinig – bijgekocht. Ik moet een FedEx doos naar huis sturen, vrees ik. Plus nieuwe schoenen, die zijn echt prima gelukt. Daarna hebben we een pedicure en een manicure gedaan. Dit is hier heel normaal, maar ik vond het nogal apart dat twee mensen met je voeten en handen bezig zijn. Het voelt apart – dat laat je andere mensen niet doen… (net als het boodschappen inpakken bij de supermarkt, dat doe ik ook liever zelf). Na wat gekriebel, mag het resultaat er zijn: ik loop weer rond zonder eelt (zo professioneel en zo snel gedaan, dat kan ik zelf echt niet), mijn nagels zijn gelakt (dat gebeurt haast nooit) en fris. En in mijn peep-toe schoenen staan ze geweldig.
Uchi
Om de avond af te maken zijn we daarna naar Uchi gegaan, een top sushirestaurant. Het schijnt dat de chef een tv-programma heeft gewonnen. Werkelijk, ik heb de hemel geproefd. Een combi van yucca-chips, yellowtail tonijn, waterkers, Asiatische peer en ik-weet-niet-wat-voor-soort kaviaar, echt, heerlijk… Ik probeerde Leah te zeggen: ‘alsof er een engel over je tong piest’, maar dat werkte niet echt. ‘Om je vingers bij op te vreten’ werkte beter.
Cascarones
Na Uchi zijn we nog even langs HEB geweest. Raar, om 12 uur 's nachts naar de supermarket, maar hier in Amerika kan dat gewoon. We wilden nog een bak ijs hebben, zo'n eenpersoonsbak waar je met een lepel uit eet. En daar zag Leah - naar mijn idee - geverfde paaseieren: cascarones. Ik begon al voorzichtig: "Ik eet geen geverfde eieren..."
We kwamen thuis. "Time for the cascarones tradition. Let's go out, it may become dirty". Leah wilde een ei op mijn hoofd kapot slaan. Vooruit... "I trust you...". Kwam er confetti uit..! Hoe onverwacht, en hoe raar! Maar wel een leuke verrassing... die alleen werkt bij niet-Austinites!
Aankondiging
Zondag begon ook een culinair experiment en ging verder als een winkeldag, maar daarover morgen meer. Als ik dat in een enkel verslag prop, lijkt het net of ik alleen maar aan het eten ben. Of aan het winkelen. Want dat is echt niet zo (alleen deze week maar).
11 April 2011 - 07:52
Ma:
heerlijk, en dan te bedenken dat hij op ware grote op de beeldscherm staat, mmmmmmmm. inderdaad the best burger, zo krijgen wij ze niet in nederland, groetjes -
11 April 2011 - 15:23
Hendrieke:
He Johanna!
Dan ben ik nu wel heel erg benieuwd wat je allemaal gekocht hebt! Even een fotootje met alle aankopen!
Bij die hamburger moest ik eigenlijk een beetje denken aan Sponge Bob. Je weet wel, de krab-burger?!
Zit er ook nog een verhaal achter het confetti ei? Iets van: Ik doe dat alleen bij mensen die ik leuk vind of zo?
Liefs -
11 April 2011 - 19:22
Martine:
Klinkt goed zo'n relax weekend! Al schrijf je 3 verslagen achter elkaar over shoppen en eten...Je hebt het verdiend na al het harde werken en studeren! :)
Ben je al aan het aftellen voor de dag dat Michiel komt?
Het klinkt heerlijk de temperatuur. Hier is het ook een super mooi voorjaar. Elke dag zon, zon, zon. Door de warmte krijg ik wel heimwee naar Azie...:(
Maar ja, er moet natuurlijk gewerkt worden. Het kan niet altijd vakantie zijn.
xx -
12 April 2011 - 05:09
Johanna :
@ ma: die hamburger was erg lekker. "Wij draaien ons eigen gehakt", "wij bakken ons eigen brood", enzovoort. Heerlijk.
@ Hendrieke: dat van die Cascarones klopt inderdaad, ik heb het even nagevraagd bij Leah: dat doe je alleen bij mensen die je aardig vindt.
@ Martine: ik moet er inderdaad wel aan wennen hoor, zo even een keer niets doen. Het was wel nodig, want ik had de laatste weken, vooral die voor mijn brown bag seminar heel veel gewerkt. Maar eerlijk gezegd zijn mijn afgelopen nachten (6 uur, 4.5 uur slaap) nu ook niet lang geweest! Dat shopping in zo'n 'mall' werkt toch wel. Het is alleen zo jammer dat je echt een auto nodig hebt om bij de 'mall' te komen, en die heb ik nou net niet! Ach, gezien mijn uitgaven deze week is het misschien maar beter ook dat ik daar niet meer kom!