Cascade Caverns
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
14 Maart 2011 | Verenigde Staten, Austin
Druipsteengrotten in Boerne
Pa en ma zijn in de Cascade Caverns geweest. Deze grotten liggen in The Hill Country, niet ver van Austin vandaan. Hoewel, het was toch nog twee uur rijden, en dat is enkele reis. Toen pa en ma aankwamen, bleken de grotten al 'vol' te zijn... Pas om vier uur 's middags was er weer ruimte. En omdat ze nogal een eindje hadden gereden, wilden pa en ma zeker die grotten zien.
Pa en ma zijn eerst het dorp Boerne ingegaan. Ma heeft daar eindelijk patat ("met mayonaise")) gehad, met kipschnitzel. Ze hebben daar het gerechtsgebouw en de gevangenis gezien. Het deed helemaal niet wild-west aan: volgens ma waren er veel te veel eettentjes, en sjongejonge, wat een reclame.
Grotten
En toen was het eindelijk zover: pa en ma zijn afgedaald in de grotten. Ze hebben een rondleiding van dik een uur gehad, van een man die ontzettend enthousiast was dat er zelfs toeristen helemaal uit Nederland kwamen. Hij heeft honderduit verteld over dat hij de exploitatie van de grotten had overgenomen van zijn opa, dat er een paar jaar geleden een overstroming was, dat er nu juist al een paar jaar een droogte was, etc. Pa vond het prachtig. Ma vond het fascinerend, maar was hier en daar toch wat angstig ("ik had het zweet in de nek", terwijl het maar zo'n 17 graden in de grot was). Dat had te maken met het feit dat ma wel 50 meter onder de grond zat. En ook wel met die ene vleermuis van 4 cm die ergens in die grot zat verstopt...
Uiteindelijk heeft ma al een aantal persoonlijke records gehaald: een afstandsrecord (10.000 km in een vliegtuig), twee hoogterecords (weer in het vliegtuig, en in de 'heuvels' rondom The Hamilton Pool), en een diepterecord (vandaag in de grot).
Voor Pieter: nieuwe vrachtwagens
Omdat pa en ma op de snelweg zijn geweest, hebben zij heel veel vrachtwagens gezien. Zie hieronder de foto's, hopelijk kun je ze gebruiken voor school. Ik hoor net van ma dat vrachtwagens net zo snel rijden als de auto's.
Oproep van ma
Tenslotte, onderaan mijn verslag van zaterdag heeft ma haar eigen impressie geschreven. En eigenlijk zit ze op reacties te wachten...! Nog even een linkje naar dat verslag: http://johannaslot.waarbenjij.nu/?page=message&id=3810851
15 Maart 2011 - 06:33
Hendrieke:
Geweldig! Je zou mij dus echt die grotten niet in krijgen! Ik kreeg het soms al benauwd in de tube in Londen als ik zes trappen af moest! -
15 Maart 2011 - 09:26
Roely En Klaas:
Wij vallen van de ene verbazing in de andere wat Ida betreft, wie had dat gedacht dat je nog eens zover van de watertoren zou gaan, een eind vliegen en nu weer een eind onder de grond, de wonderen zijn nog niet de wereld uit
Hoe gaat het nu met Herman, hij moet Ida ook nog aan het handje houden of valt dat mee?
Ik mis eigenlijk nog een foto van Herman aan het hoofd van de tafel met op zijn bord zo,n megasteak of een T-bone waar ik zo veel van gehoord heb,[ je merkt wel ik ben stinkend jaloers]
Gisteren is wel een reactie geplaatst maar is niet overgekomen.
Klaas
Wel toevallig, want gisteren had ik je gevraagt of je al een supergrote puntkladde patat met een vette kledder majo gevonden had. dat filmpje van aankomst op het vliegveld was prachtig.
Roely
15 Maart 2011 - 15:26
Astrid:
Geweldig wat jullie daar allemaal kunnen zien/doen.
En dat wij mogen meegenieten via jullie verhalen en foto's!!!
We zullen de foto's allemaal ff opslaan voor het werkstuk!!!
Doeiiiiiiii -
15 Maart 2011 - 17:22
Klaas:
Oei oei, ma. Wat doe je nou allemaal? Het zal mij niks verwonderen of ma gaat straks ook de snelweg op in de auto!:D
Groet'n Klaas -
15 Maart 2011 - 20:00
Albertine:
Hallo allemaal,
Even een kort berichtje: we genieten van jullie verhalen! Mooi hoor de grotten!
Albertine -
17 Maart 2011 - 04:06
Johanna :
@ Astrid en Pieter:
Ik hoop dat het opslaan van de vrachtwagenfoto's lukt. Als jullie de foto's willen hebben op groter formaat, dan kan ik ze ook wel e-mailen, of op een USB-stick met pa en ma meegeven. Laat maar even weten!
@ Tante Roely en ome Klaas:
Nee hoor, pa hoeft ma's hand niet vast te houden. Integendeel! Ma wil zelf naar de Starbucks en sleept pa mee. Dat is dus andersom. Op jullie verzoek heeft pa dinsdag EN woensdag een hele fijne ribeye gegeten. Zie het verslag dat hierna komt :-) Foto's zijn aanwezig. Jaloers?
@ Klaas:
Ma op de snelweg? De wonderen zijn de wereld nog niet uit, maar ik denk dat ma niet eerder op de snelweg komt dan wanneer pasen en pinksteren op dezelfde dag vallen. Dus...