Pakketjes!
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
04 Mei 2011 | Verenigde Staten, Austin
De database staat eindelijk!
Ik heb een paar lange dagen gemaakt omdat ik bezig was met een database. Al zo ongeveer een week zijn mijn onderzoeksassistent Mahesh en ik bezig om een gedumpte database te restaureren. Omdat het een object-oriented relationele database is, zit ie lastig in elkaar, en is het een grote uitdaging om de database goed te krijgen. Maar: zowaar, vanavond is het gelukt! De aanhouder wint! Ik kon mijn – enigszins aparte – onderzoeksassistent wel zoenen (heb ik niet gedaan, dat had ie niet overleefd). Het was een grappige interactie. Zo hier en daar zat Mahesh helemaal vast, en zo nu en dan kon ik zowaar een suggestie geven die ook soms nog eens nuttig bleek. Ik weet vrij weinig tot niets van programmeren, dus dat is op zich al uniek.
Pakketje Eén: Austin - St.Jansklooster
Gedurende mijn tijd hier heb ik een hoop kleding gekocht. En dat kan ik niet allemaal meevliegen gedurende het vervolg van mijn reis. Ik heb namelijk nog een paar tripjes te gaan: van Austin naar San Francisco, dan reizen, dan van San Francisco naar Oklahoma, en dan van Oklahoma weer naar Nederland. En de meeste vluchten zijn niet direct… En aangezien ik hier aan het ‘afronden’ ben (snif…) moet ik spullen naar huis sturen. Vanmiddag ben ik naar het postkantoor geweest om een doos met kleren naar huis te sturen. Ze werken hier met ‘flat rate’ dozen, dat betekent dat iedere doos, ongeacht inhoud of gewicht, hetzelfde kost om te versturen. En ondanks dat ik vacuümzakken heb gekocht om meer kleren in hetzelfde volume doos te krijgen, kon ik niet echt veel kwijt, vond ik. Dus ik moet er nog eentje, en misschien nog wel twee, opsturen. Pa en ma: doos nummer 1 is op weg naar de Kloosterweg.
Pakketje Twee: St.Jansklooster – Austin
Toen ik vanavond na negenen pas op de fiets zat, belde Leah: “A package arrived for you from Rondal”. Aha, dat was rap. Mijn pa en ma hadden namelijk als bedankje een pakketje opgestuurd. Ik: “Why would that package be for me?” Leah: “Your name is on it… I figured you had someone from Holland sent a package to my home instead of yours…” Ik: “I think it’s meant for you though. Did you open it?” “Not yet…” (Geritsel op de achtergrond... Echt leuk dat ik dat zo telefonisch live mee kreeg, overigens...!) “… ooooohhh Johanna that is so nice!” Plus nog een hele hoop andere vreugde uitingen. Mijn pa en ma hebben een stel klompen opgestuurd. Ook nog eens in de juiste maat. De klompen passen precies, Leah vindt ze zelfs erg comfortabel. Pa en ma: dat is gelukt! In de doos ook een zak drop (“Johanna, that’s for you!” “Yes, you bet!”) en een brief.
In die brief bedanken mijn pa en ma Leah voor haar gastvrijheid tijdens hun vakantie hier in Austin, en voor de vriendschap die zij mij geboden heeft. Het is ook absoluut waar: Leah is, naast Raji natuurlijk, de persoon die mijn verblijf hier heel erg aangenaam heeft gemaakt. Enne, pa en ma, jullie hebben dat heel mooi opgeschreven. Ik weet vrij zeker dat Leah haar ogen vol tranen had toen zij die brief door de telefoon voorlas. Ze was helemaal ontroerd: “That is just so wonderful, so thoughful of your parents! I’ll remember this for the rest of my life.”
Volgens mij is nog nooit iemand zo blij geweest met klompen.
05 Mei 2011 - 07:59
Hendrieke:
He Johanna!
Wat leuk om Leah op die klompen te zien! Ik had al meegekregen van pa en ma dat ze een pakketje naar Leah gingen sturen met klompen. Maar hoe kan ze klompen comfortabel vinden? Die dingen snijden zo hard in de bovenkant van je voet! Die mensen hadden vroeger niets voor niets van die dikke wollen sokken aan!
Ik ben heel benieuwd naar al je kleren! Jammer dat we niet dezelfde maat hebben, anders had ik gen garantie kunnen geven dat je pak van Calvin Klein in Leusden zou komen haha. Dus laat die dozen maar komen!
En vandaag is het in Nederland Bevrijdingsdag, dus vandaag ga ik naar het Bevrijdingsfestival in Zwolle met Carlijn en Annelie. Wordt vast gezellig! Komen wel een paar leuke artiesten.
Liefs xx -
05 Mei 2011 - 07:59
Hendrieke:
He Johanna!
Liefs xx -
05 Mei 2011 - 20:25
Astrid:
Heeeey Johanna
Ik denk dat je wel gelijk hebt als je zegt dat nog nooit iemand zoooo blij was met klompen! Maar voor haar toch een geweldig aandenken aan jullie. Staat leuk bij zo'n rokje hahahah. Jullie houden straks thuis toch wel contact? Je zult iedereen straks nog erg gaan missen...maar eerst nog ff hard werken en dan genieten!
Astrid xxx