Pa en ma komen eraan: voorbereidingen!
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
09 Maart 2011 | Verenigde Staten, Austin
Laundry mat, grocery store
Ik heb weinig in huis. Vooral op 'vochtgebied' heb ik bitter weinig in de koelkast. Iedereen die mij kent zal begrijpen dat ik met alleen theezakjes en water het een hele tijd uithoud. Maar dat kan ik mijn gasten niet aandoen, dus ik moest vanavond na het werk even wat alternatieven voor thee in huis halen. Ik heb best wat variatie gehaald: een 6-pack texaanse biertjes (Shiner), een 6-pack iets-wat-op-sinas-lijkt, sinaasappelsap, appelsap, fles melk en een pak koffie (nu nog een koffiezetter scoren).
En ik moest nog even naar de wasserette. De nachten zijn hier soms toch nog wat koud (2 tot 5 graden) en dan is een deken toch wel handig voor mijn pa en ma. Ik had er eentje in de kast gevonden - maar die moest nog wel even in de was. En omdat ik tegenwoordig soms aan het sporten ben, gebruik ik mijn handdoeken iets vaker - en die moesten dus ook in de was.
Are you okay, do you need any help?
Ik ben dit keer heen gefietst - maar toen ik uiteindelijk weer terugging moest ik lopen. Een grote zak was en anderhalve draagtas boodschappen zonder achterrekje is geen succes. Dus ik ben op het fietspad weer naar huis gelopen. Toen bleek de vriendelijkheid van de Austinites maar weer eens. Er is mij tweemaal gevraagd of er wat mis was, en of men mij kon helpen. Wat zijn de mensen hier toch aardig.
Nog even updaten: social life
Speciaal voor degenen die mijn culinaire updates hebben gemist en denken dat ik op een houtje bijt: mis! Maandagavond, na Raji's cursus, zijn Leah en ik weer naar Sushi Zushi geweest. Wat is zij toch geweldig: ze is superaardig, ontzettend intelligent, en ze is zo hulpvaardig! Zo heb ik van Leah nu tijdelijk een aerobed (tweepersoons! automatisch op te blazen!) te leen.
Dinsdagavond ben ik met Debika en haar man Tom wezen eten bij Russell's Bistro. Het was heel erg gezellig. Debika is ook zo aardig, en haar man Tom ook. Het eten (kip met spinazie en een soort dunne spaghetti) was heerlijk.
En nog even updaten: werk
En dan is er nog werk. Dat wordt momenteel overheerst door een goed gevoel. Gisteravond ben ik tot een uur of 1 doorgegaan met papers doornemen - het ging lekker. Vanochtend wel om 7 uur uit bed, want ik ben eerst naar de gym gegaan. Dat ging trouwens vrij goed, boven verwachting. Het schijnt dat ik echt een vorm van fitness heb gevonden waarbij ik geen last van mijn knieen heb. Frenkel heeft er ook last van, hij heeft helemaal geen kraakbeen meer, en toch kunnen zijn knieen de 'eliptical' (een soort crosstrainer) wel aan. En mijn knieen dus ook. Wie had dat ooit gedacht, ik in een sportschool.
Vandaag had ik ook weer een afspraak met Raji. Het ging goed. De conclusie was dat ik even te snel van stapel was gelopen: ik moet eerst even ALLE gaps in de literatuur uitpluizen over mijn onderwerp. Ik had er namelijk eentje gevonden (een hele coole weliswaar!) en daar ben ik helemaal op losgegaan... Beter is om het wat strategischer aan te pakken. Wellicht kunnen er dan meer papers uitkomen. Even een helikopterview dus. Het fijne is dat Raji me perfect doorheeft - ze kan me dus prima bijsturen. En wie weet heb ik morgen goed nieuws en heb ik een databron... Zou helemaal geweldig zijn!
10 Maart 2011 - 05:41
Hendrieke:
He Johanna!
Het is hier in NL nu 0640 en ik ga zo naar de trein om pa en ma even uit te zwaaien op Schiphol. Dus dan zet ik ze af, jij haalt ze op haha
Liefs -
10 Maart 2011 - 06:24
Klaas:
Hallo Johanna!
Nou, ik heb pa en ma op de trein gezet vanmorgen. Of klinkt dat een beetje vreemd.. Ze waren er beide aardig rustig onder vanmorgen en alles liep vlotjes. Mooi rustig onderweg (natuurlijk, kwart over 5 op de weg). Inmiddels is het hier weer licht en ga zo maar weer aan de studie.
Veel plezier de komende weken met pa en ma erbij!
einzelgänger van de kloosterweg -
10 Maart 2011 - 08:08
Marjolijn:
Leuk verhaal weer!
Veel plezier met je ouders! Dat is een bijzondere ervaring heb ik gehoord van mijn zusje en ouders!
Mijn ouders zijn net terug uit Nieuw Zeeland! Sas blijft nog 4 weken daar en komt dan ook weer thuis (echt fijn, vooral na een 1/2 jaar!)
Ze doet nu vrijwilligerswerk ivm de aardbevind in Christchurch. Gelukkig zaten mijn ouders op dat moment in Queenstown!
Geniet lekker meissie!
DIKKE KUS -
10 Maart 2011 - 08:09
Fam Ten Napel:
Hoi Johanna
We wensen jouw samen met je ouders een hele fijne vakantie toe.
groeten uit Sint Jansklooster -
10 Maart 2011 - 11:39
Albertine:
He zus!
Laat maar snel horen hoe ma de vlucht heeft beleeft! En pa's reactie natuurlijk ook, die zit er 9 uur naast, haha.
Komt vast goed! Geniet ervan.
Wat ik me afvroeg, stel dat bv. naar de Noordpool gaat, komen ze je dan ook achterna?... Haha.
Albertine -
11 Maart 2011 - 04:26
Johanna :
@ Marjolijn - ja inderdaad, dat is ook zo: jouw zus zit natuurlijk in het aardbevingsgebied! Ik had me dat even niet gerealiseerd. Fijn dat je ouders er geen (of niet zoveel) last van hebben gehad. En ze hebben ook wat te vieren als ze thuiskomen natuurlijk met die nieuwe zwangerschap in de familie!
@ Albertine, Klaas, Hendrieke: het is echt gelukt hoor, pa en ma zijn hier veilig en in twee stukken aangekomen. Ze waren wel wat stijf uit het vliegveld, hopelijk is dat nu wat over inmiddels. Wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden is dus wel gelukt: ma is in het "buut'nland"!