Hamilton Pool Preserve en The Salt Lick BBQ
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
12 Maart 2011 | Verenigde Staten, Austin
The Hamilton Pool Preserve
Lang, lang geleden heeft een ondergrondse rivier een grot 'weggesleten'. Op een gegeven moment is het 'dak' van die ondergrondse rivier ingestort - en toen is de Hamilton Pool ontstaan: een half ronde grot, met een groot overhangend rotsgewelf, met een waterval en een meertje met blauw water. Schitterend... Wat kan de natuur toch mooi zijn.
Pedernales river
Nadat we naar de Hamilton Pool geweest zijn, zijn we naar de rivier de Pedernales gelopen. Het was een behoorlijke klautertocht - zo 20 meter de lucht in, dan weer naar beneden, over rotsige paadjes met allemaal boomwortels. Pa vroeg op een gegeven moment "zijn we er al" (pa had het zwaar). Volgens de bordjes zou het maar 0.8 mijl (= 1.3 kilometer) zijn, maar ja, de route was niet eenvoudig. Gelukkig had ik - à la ma - een paar blikjes fris en een paar appels mee, zodat we onderweg wat konden eten en drinken. Vlak voordat we er waren hoorde ik ma: "zijn we er al" (ma had het ook zwaar).
Even later zagen we dan de Pedernales river - een van de rivieren die Lake Travis voedt. Prachtig om te zien. Ook was het inmiddels erg warm geworden (28 graden) en stond er een heerlijk verkoelend windje bij het strandje bij de rivier. Top!
Als je zo door de vegetatie loopt, realiseer je je dat je amper bomen en planten herkent. Bomen die zowat horizontaal groeien, bomen zonder bast, bomen met extreem lange wortels... En als je de planten herkent, dan is het in een andere context. Bijvoorbeeld, waar wij Yucca's als sierplant op de vensterbank zetten groeien ze hier in Texas in het wild.
The Salt Lick
Nadat wij uit het park kwamen moesten wij ook nog eten - het was inmiddels twee uur geweest. In de buurt (nou ja, ruim een half uur rijden) zou The Salt Lick zitten. The Salt Lick is een BBQ restaurant dat mij op één dag door vijf verschillende mensen is aangeraden. Daar moesten we dus maar heen. Het restaurant was dankzij de TomTom die ik heb gekocht vindbaar, maar eigenlijk ligt het in "the middle of nowhere", het is typisch platteland-Texas. Het was vreselijk druk - misschien stonden er wel 200 auto's op de parkeerplaats, voornamelijk pick-up trucks. Weer kregen we zo'n ledjes-onderzetter omdat we even moesten wachten.
Ondertussen zijn we gaan zitten op de vele picknicktafels van The Salt Lick. Onder het genot van live muziek (man met gitaar, dus country muziek) en een "lemonade". Dat is toch wel een fantastisch drankje: een glas vol ijsblokjes, een versgeperste citroen erbovenop, en dan aanvullen met water. Niks geen suiker. Het is het meest dorstlessende drankje dat ik tot nu toe ben tegengekomen. Ga ik thuis ook proberen.
Hier in Texas betekent "BBQ" wat anders dan bij ons. Hier betekent het een paar blokken hout in de hens steken, een rooster er boven, en dan heel langzaamaan vlees roken. Op de parkeerplaats roken we het al... We hebben een soort combinatieschotel van worst, varkensrib, kalkoen en 'brisket' (rundvlees heeeeel langzaam gerookt/gegaard zodat het supermals wordt, typisch Texaans) gehad. En als toetje nog een lemonade.
Wat wel het vermelden waard is, is dat The Salt Lick geen alcohol schenkt. Ze hebben geen vergunning... En dus neemt iedereen een koelbox met zijn eigen bier mee. Het ziet er heel vreemd uit, maar zo gaat het nu eenmaal bij The Salt Lick. Ik denk dat ze inmiddels wel een drankvergunning zouden kunnen krijgen - ze hebben inmiddels namelijk ook een wijnkelder. Ik denk dat ze het maar zo laten omdat het vanuit klantperspectief natuurlijk een typische ervaring is, die wil je niet veranderen.
Einde dag: pa is kapot
Geheel tegen de verwachting in had pa zijn bord vol BBQ-vlees niet leeggegeten (en ik wel! Opvallend, want ik ben praktisch vegetariër, zo weinig vlees eet ik tegenwoordig...). Pa is wat verkouden. Toen we thuiskwamen is pa ook direct even gaan slapen. Ik ben toen even naar de Gregory Gym gegaan, om mijn knie los te krijgen (ik was bij Pedernales river door mijn linkerknie heen gegaan, dat gebeurt vaker, maar het blijft pijnlijk). Nadat ik thuiskwam was pa even wakker geweest, maar daarna snel weer met 4 paracetamol achter de kiezen weer in bed gestapt. Zweet op het voorhoofd, warm en koud tegelijk... Slechte planning! Ik hoop dat het morgen beter gaat.
13 Maart 2011 - 19:08
Albertine:
Hallo allen,
@ pa: je moet je ook niet zo inspannen joh, daar krijg je het zo warm en koud van;) Beterschap
@ ma: heb je de smaak al te pakken? Mooie natuur he daar, vast vele andere bomen en planten die wij hier niet kennen.
Jullie zien er erg tevreden uit de op de foto. Net Amerikanen, haha met gympies aan.
Ik zie uit naar jullie volgende bericht!
Groetjes uit Zwolle
Ps: AM kruipt als een gek door de kamer, ze is snelllll! -
13 Maart 2011 - 22:58
Pa En Ma:
hallo in het koude nederland, het gaat hier prima, we hadden zowaar gisteren de korte broek aan, vandaag niet want het was niet zo warm 23 graden, we zijn vandaag naar een winkelcentrum geweest en daar hangen zo veel kleren dat me de zin om iets te kopen verging, dus eigenlijk nog voordeliger dan reclame of uitverkoop, pa gaat weer beter alleen snotverkouden, dan nog iets over het vliegen, het viel mij 100 procent mee het landen vind ik minder leuk dan het stijgen, de heenreis zijn we over groenland gevlogen en dat was machtig prachtig al die sneeuwbergen en al die ijsvlaktes als de aarde wel opwarmt en het ijs gaat smelten komt berlijn nog aan zee te liggen. ha ha .
hier bij het huis van johanna lopen en springen de eekhoorns gewoon rond, mooi gezicht, de bomen komen al in blad en dit gaat heel snel, heb viooltjes geraniums en begoniaas gezien dit bloeit al buiten, en natuurlijk rode tulpen.
het eten is hier erg lekker maar je krijgt hier enorm veel< moet dat thuis toch maar eens bijstellen zet wat te weinig op tafel hahaha> koffie moet je gelijk klein bestellen anders heb je een halve liter. nou luitjes veel groetjes van deze kant en voor wie hem wil hebben een dikke kus.
15 Maart 2011 - 06:37
Hendrieke:
He ma en pa!
Dan hier jullie eerste reactie! Petje af dat jullie die grot in zijn gegaan. No way dat je mij zo'n grot in krijgt, ik kreeg het afgelopen weekend al benauwd als ik zes trappen af moest om bij de metro te komen! Heel goed van jullie!
Verder nog beterschap voor de verkoudheid. Maar hoorde van Johanna dat het al weer een stuk beter ging dan de dag ervoor, dus komt wel weer goed!
Jullie zijn wel echte toeristen, de dino een handje geven pa! Haha, leuke foto's!
Ik ga zo naar school, dus ik kijk uit naar jullie volgende verhaal!
Liefs -
15 Maart 2011 - 11:08
Trijntjen:
Hallo Herman ,Ida en Johanna
Heb net even jullie reisverslag weer gelezen.
Ben helemaal onder de indruk van jullie verhalen.
Echt geweldig, en dan zo'n diepe grot in, wat een ervaring.
Prachtige foto's met die dino.
En Herman beterschap, hopelijk is die verkoudheid snel over.
groetjes van ons
15 Maart 2011 - 15:31
Astrid:
Aan mijn tante Ida...
Je wilde dus ook een paar krabbels.
Nou hier is er weer 1.
Nu het vliegen wel meeviel...wat is je volgende reis?
Het moet wel een hele belevenis zijn of niet?
Als ik de foto's zie, hebben jullie zeker geen spijt dat je gegaan bent!!!!
We blijven jullie volgen!!!!!