Tornadogevaar
Door: Johanna
Blijf op de hoogte en volg Johanna
28 April 2011 | Verenigde Staten, Austin
Wel zijn er elders in Amerika (Alabama en Mississippi) tornado’s. Alleen al in Alabama zijn er 25 doden gevallen door die tornado’s. Alabama en Mississippi liggen ten oosten van Texas, met daartussen Louisiana (met New Orleans – die hebben hun ellende een paar jaar geleden wel gehad). Nog steeds hebben we hier overigens geen noemenswaardige regen gehad. Maandagmiddag zijn er welgeteld drie druppels regen gevallen. Raar – ik zag meteen overal paraplu’s – terwijl het er echt maar drie waren. Die drie regendruppels waren al verdampt voordat ze de grond raakten.
Nog maar een keertje Bugmaster
Vandaag is ook Bugmaster nog een keer langs geweest. Ik had vorig weekend de huisbaas laten weten dat ik nog steeds ‘roaches’ in mijn huis had wandelen. Ze vroeg me om Bugmaster nog eens te laten langskomen. Omdat Mariah een hond heeft wilde zij nooit dat Bugmaster binnen behandelde. Het lijkt alsof ze nu ‘terugslaan’ en massaal tevoorschijn komen nu die hond er niet meer is. En dus was de Bugmaster vanmiddag nog maar eens hier. Laten we hopen dat het werkt. Maar zolang het hier zo vreselijk droog is, blijven die beesten op zoek naar water.
Post! Fysieke post!
Afra: dank voor de kaart! Ik weet niet hoe lang ie er over heeft gedaan, maar vandaag vond ik hem in de bus. Daar werd ik erg blij van! Ik hoorde ook van Michiel dat je wat ziek bent: beterschap gewenst.
28 April 2011 - 09:27
Marjolijn:
Heeej Johanna,
Brrr.. die tornado's. Dat is niet fijn.
Ik zag er vanmorgen één op het nieuws.. HOop niet dat het bij jou in de buurt is.
Leuk al je verhalen, je maakt heel wat mee!
Hier gaat goed. Luuk is een kanjer en Maud ook, echt trotse grote zus. Leuk om te zien.
Luuk drinkt goed, groeit goed, poept, plast en slaapt! Heel tevreden tot nog toe!
Alweer twee weekjes oud vandaag!
Tot je volgende verhaal!
LFS van ons -
28 April 2011 - 10:23
Antoinette&co:
Hoi Johanna,
Bedankt voor je kaartje vandaag!Jij kan wel erg leuk schrijven,lees af en toe al een stukje
maar de tijd ontbreekt af en toe om alles te volgen.
Veel plezier en succes nog de komende maand met werken en daarna lekker samen vakantie!
Beetje eng wel tornado's in de buurt,en gezellig de ""extra"" bewoners in je huis.....
Die zal je straks niet missen.... -
28 April 2011 - 15:43
Karina:
Heey Johanna,
Ik zie dat er al gereageerd is op een gekregen kaartje. Dan zie je hoe leuk dat is (natuurlijk ook om te ontvangen, maar je preciese adres weet ik niet, maar daar is natuurlijk wel achter te komen) Ik lees ook je verhalen, dat komt omdat ik steeds een linkje krijg als jij er iets op hebt gezet. Wat kan jij schrijven zeg, alsof wijzelf daar in Texas zitten.
Hier geen tornado, maar wel geurende seringen, dat komt omdat alles hier in bloei staat en het vannacht geregend heeft na weken.
Ik heb net een expositie opgehangen voor mijn werk hier in de buurt in een kerk. Dat vinden de kunstenaars (met een verstandelijke beperking) van het atelier waar ik werk leuk om te zien dat het ergens hangt.
Ben je in Texas wel eens van dit soort ateliers tegengekomen? Of exposities ervan?
Goed dit was het weer, ik ga eten koken. -
28 April 2011 - 16:01
Johanna :
@ Marjolijn: wat gaat het snel he, Luuk al twee weken oud... Wat een ontzettend mooi manneke is het, en wat ziet Maud er trots uit als zus (ik heb even je Hyves foto's bekeken)!
@ Antoinette en Karina: Mooi dat de kaarten zijn aangekomen (hoewel ik niet precies weet of die bij Karina er al is, zo niet, komt ie morgen)! Berichtjes zijn inderdaad erg leuk, of dat nu via een ansichtkaart is of via deze site.
Mijn adres is
Johanna Slot
202 East 33rd Street
Apartment B
Austin, Texas
78705
United States of America
Ik ben hier nog tot rond 15 mei. Ja, het gaat erg snel! Daarna gaan Michiel en ik nog een maand rondreizen in de VS. En ja, ook dan houden we dit reisblog in de lucht!
@ Karina: over jouw vraag over ateliers - Austin is vrij kunstzinnig en hippie-achtig, dus ja, er zijn hier een hoop ateliers. Of dat ook ateliers zijn met kunst die door verstandelijk gehandicapten is gemaakt, weet ik niet. Ik heb het gevoel dat we in Nederland een groter sociaal vangnet hebben waardoor dat soort activiteiten vaker voorkomen. Overigens zie je de kunst ook gewoon op straat. Er zijn hier veel muurschilderingen (dat heet echt geen grafitti meer). Ook was er laatst voor de business school een expositie van schilderijen die gedurende de week van de expositie werden gemaakt. Van zo'n schilderij heb ik elke dag een foto gemaakt, zodat ik de voortgang kon volgen. En laatst kwam ik bij wijze van kunstproject ook een stel met breiwerk ingepakte bomen tegen. Creativiteit alom!