PhD "happy hour" in Austin - Reisverslag uit Austin, Verenigde Staten van Johanna - WaarBenJij.nu PhD "happy hour" in Austin - Reisverslag uit Austin, Verenigde Staten van Johanna - WaarBenJij.nu

PhD "happy hour" in Austin

Door: Johanna

Blijf op de hoogte en volg Johanna

31 Maart 2011 | Verenigde Staten, Austin

Een sociaal dingetje dat wij in Tilburg eens in de zoveel tijd organiseren is de PhD drink. We gaan dan naar Esplanade (cafe op de campus van de UvT) en drinken een biertje, of een thee in mijn geval. Gezellig, even bijkletsen. Zoiets is vandaag ook gebeurd hier in Austin. En dat is een mooie gelegenheid om iedereen eens voor te stellen.

PhD drinks bij het AT&T Center

Ik wist niet dat het op de planning stond - ik ben namelijk niet aangeschakeld bij de mailinglijsten hier - maar eind van de middag gingen (bijna) alle PhD's naar het Happy Hour (en ik ging mee). Raj had het georganiseerd. Hij neemt namelijk per deze herfst de PhD coordinatie op zich, en wil de PhD studenten dus beter leren kennen. Hij wil er zelfs een wekelijks iets van maken... Jake en Shameek vinden dat prima, die willen het liefst dinsdag en donderdag wekelijks - maar dat is omdat zij per juni naar een andere universiteit vertrekken. En zij missen hun collega-studenten nu al. En eerlijk gezegd ken ik dat gevoel wel!

Happy hour was in het AT&T Center, hetgeen eigenlijk een soort business club is. Het is allemaal wat chique daar, maar wel op loopafstand, dus daarmee een handige plek om af te spreken. Ook Raji ging even mee, naast Raj eigenlijk de enige faculty. Ik vind dat echt wel leuk dat zij ook dat soort dingen doet (hoe krijgt ze het in haar agenda, denk ik wel eens). Want best wel een hoop van de full professoren hier heb ik zelfs nog nooit gezien, inclusief op het departement... Ik weet dat ze er zijn, want ze staan op de website, maar verder... Alleen Leigh McAlister, Wayne Hoyer, Susan Broniarczyk en Vijay Mahajan zie ik nog wel eens. Ken ik ook. Ook een hoop associates ken ik wel: naast Raji, Raj en Frenkel ook Julie Irwin, Andy Gershoff en Kate Gillespie. En alle assistant professors ken ik ook (Jade, Ying, Garrett, Ty, Jason, Ragu en Romana). En met al die mensen ga ik wel eens lunchen, realiseer ik me. Dus sociaal gezien ben ik best okee bezig, dus. Dat ik die andere full profs niet ken vind ik ook niet heel erg overigens, ik heb hier al heel veel aan de mensen die ik wel ken. En die zijn toch het meest betrokken, lijkt het.

Fotomoment!

Alleen Szu-Chi was er niet bij eind van de middag, zij was ziek. Het was erg gezellig, en voor mij een uniek fotomoment om (bijna) alle PhD studenten bij elkaar op een foto te krijgen.

Dus als beschrijving van de mensen op de foto (met zoveel als ik van iedereen weet), en we beginnen aan de linkerkant van de tafel, vooraan:
- Jake Brower, werkt met Vijay Mahajan op strategie (Corporate Social Responsibility), en gaat in juni naar Queens University in Canada. Gezellige kerel, speelt voetbal (soccer, ons voetbal dus, in een gemengd team). Zijn verdediging is volgende week - maar dat stelt hier niet zoveel voor is mij verteld.
- Shameek Sinha (met bril), gaat ook per juni weg. Heeft net gisteren en vandaag 4 (vier!) job offers gehad van universiteiten in Grenoble, Madrid, Bangalore en Delhi (laatste twee dus in India, waar hij vandaan komt). Lastig kiezen voor hem, maar we hebben hem uitgebreid gefeliciteerd met zijn moeilijke keuze!
- Saim Kashmiri, komt uit Pakistan, werkt ook met Vijay Mahajan en doet onderzoek naar familiebedrijven. Erg slimme kerel, hij heeft zelfs al een IJRM publicatie op zijn naam staan. Saim's presentatie zat tevens in mijn sessie van de AMA Winter Conference.
- Sandeep Arora (met bril), komt ook uit India. Is getrouwd en heeft een kind. Sandeep werkt met Raji samen op strategie en doet onderzoek naar de impact van innovatie op de marktwaarde van bedrijven. Sandeep zit in mijn strategie seminar cursus op maandag. Hij is echt een slimme vent, en ontzettend scherp. Ik hoop dat ik hem noooooit als reviewer tref, want hij ziet alles! Heel erg hulpvaardig. Droge humor, dat ook, ik kan ontzettend met hem lachen.
- Joon Ro (met bril), een modeler. Komt uit China. Is getrouwd met een andere marketing PhD student, Jae-Eun. Joon is vreselijk bescheiden. Voorbeeld: afgelopen maandag was hij te laat voor de cursus. Dus hij bleef buiten voor de deur wachten. Alleen besloten wij geen pauze te nemen, dus hij heeft uiteindelijk ruim 2 uur buiten staan wachten. Hij heeft letterlijk 2 minuten binnen gezeten!

Aan de rechterkant van de tafel, achteraan:
- Niket Jindal, komt uit Louisiana, maar zijn ouders komen uit India. Hij is getrouwd, heeft een tweeling. Hij heeft een achtergrond in de semiconductorindustrie. Niket werkt met Leigh McAlister op strategie. Samen met Sandeep is Niket (en Jake eigenlijk) echt de grote lolbroek van de PhDs. Ook in de strategiecursus van Raji komt hij vaak pesterig om te hoek. "Picking on" lijkt door hem te zijn uitgevonden. Ik kan daar prima tegen, ik pest gewoon terug ;-) Aardige vent.
- Richard Schaefer, komt uit San Antonio, dus een echte Texaan, met (verrassing) Duitse roots. Hij werkt samen met Ragunathan Rao (ook wel Ragu genoemd) en zijn domein is "formal modeling" (daar waar ik geen hol van snap en dus torenhoog respect voor heb). Beetje een aparte kerel.
- Jae-Eun Namkoong (met bril), uit China, is getrouwd met Joon. Jae-Eun ken ik niet zo goed, zij is een consumer behavior PhD student, en omdat zij al klaar is met haar cursussen is zij niet zo vaak op het departement te vinden. Ze lijkt met wel heel aardig.
- Sunaina Chugani, uit India, doet ook consumer behavior onderzoek. Ook haar heb ik nog niet zo veel gesproken. Sunaina werkt met Raj samen.
- Raj Raghunathan (met bril), uit India, associate professor en per deze herfst PhD coordinator. Tevens vaste prik voor "Johanna- wanna go for lunch?". Bijzondere kerel.
- Debika Sihi, uit Texas, maar haar ouders komen uit India. Debika werkt ook met Raji. Ze heeft een achtergrond in accounting. Haar onderzoek gaat over wat financieel analisten over marketing zeggen. Vaak klopt daar namelijk niet veel van, en dat ondergraaft de positie van de marketeer substantieel.
- En ik.

Toelichting: snacks

Ook heb ik kennisgemaakt met een aantal Texaanse snacks. Ook hiervoor geldt: zie foto. We zien potatoe tops, een soort kleine gefrituurde aardappelkroketjes in een vlokkenjasje met kruiden, overgoten met truffelolie, met een soort yoghurtdipsaus. En ook cheesefries, een in wafelvorm geperste patatvorm, gefrituurd, en dan kaas er overheen laten smelten. En dat ook met die yoghurtdipsaus. Het is aangenaam kennismaken met dit culinaire hoogtepunt!

Cricket

Er zijn dus aardig wat PhD studenten uit India, of met Indiase roots op het departement. Daarnaast dus ook Raji, Raj, Ragu en Vijay Mahajan (die laatste schrijf je voluit, hij is een big shot professor). En we hebben Saim, en ook Romana Khan uit Pakistan. Ik weet dat het in Nederland waarschijnlijk niet in het nieuws is geweest, maar gisteren was er DE WorldCup wedstrijd cricket, tussen aartsrivalen India en Pakistan. Zo'n wedstrijd duurt gemakkelijk 10 uur, en tijdverschiltechnisch begon de wedstrijd rond 4 uur 's nachts.

Opvallend die dag: geen Indier/Pakistaan te bekennen op kantoor (alleen Raji, maar die werkt al-tijd geloof ik). Pas om 3 uur 's middags, toen de wedstrijd klaar was, zag ik Romana pas op kantoor. India had gewonnen. Gezien de aantallen, was dat ook maar beter voor de sfeer op het departement... Saim had het er wel lastig mee. "Saim, your eyes are all red. You lost, yesterday? Did you take it so badly?" "Yes, we lost, but I have these allergies..." "Yeah, right!"

Morgen: seminar

En dan is het morgen tijd voor de brown bag seminar. Het wordt spannend. Het is geen job market seminar, maar zo moet ik het wel benaderen: volgens Raji is elke presentatie als het ware een job market seminar. Immers, met elke presentatie bouw je aan je reputatie (of bouw je hem af, als het mis gaat). Dus: voorbereiding is heilig. En daarom klets ik me vanavond gewoon nog een keer hardop door die presentatie, alsof ik voor tig mensen sta. Whatever!

• 01 April 2011 - 02:12

Linda:

Nog ff een reactie, heel veel succes morgen!! (toch handig die nachtdiensten, gelijk tijd om je verhaal te lezen! :)

• 01 April 2011 - 02:19

Johanna :

Zo - dat is rap...! Ik was hevig verbaasd - nu al een reactie?! Normaal krijg ik pas voor mij in de nacht de eerste reactie! Leuk! Veel plezier (of sterkte, wat maar nodig is) in de nachtdienst! Leuk te horen dat mijn schrijfwerk jou door je nachtdienst heen helpt! Enne - fijn dat de cowboyhoed bevalt - hoewel je voor het paardrijden toch echt je cap zal dragen, denk ik! Dank voor de succeswensen, ik hoop dat het goed komt morgen! Groeten!

• 01 April 2011 - 07:32

Anne:

Hey Johanna,

Veel succes vandaag! En geniet er ook van :-) Hopelijk krijg je nuttige feedback!

Gr. Anne

• 01 April 2011 - 08:05

Hendrieke:

He Johanna!

Bedankt voor je reactie op mijn cupping, had niet zo snel een reactie verwacht.

Grappig dat jij je afvraagt hoe Raji alles in 24 uur kan proppen. Wat eigenlijk vraag ik mij dat ook wel eens af bij jou. Conclusievraag: Zijn er mensen die het nog drukker hebben dan jij? Want jij bent ook of aan het werk en dan heb je nog een huishouden en de familie kun je ook nog tijd voor maken. Snap ik soms ook niet, maar heb ik wel veel respect voor.

Heel veel succes met je brown bag siminar! Ik ben benieuwd hoe het gaat!

Liefs xx

• 01 April 2011 - 14:03

Johanna :

@ Anne:
    Dank voor de succeswensen! Spannend hoor, dit. Moet je ook eens doen, een presentatie van anderhalf uur... Die voor jou straks ook op de agenda staan in je job market proces - alleen is het dan wel voor het eggie, en voor mij nog niet!

@ Hendrieke:
    Nou, ik werk niet alleen maar hoor, ik wil ook nog wel eens slapen. Daarbij heb ik gisteren in plaats van werk dus twee uur sociaal wezen doen bij het Happy Hour. En dat huishouden van mij moet je nu niet zien - sinds pa en ma weg zijn heb ik nog niet afgewassen. Maar ik heb dan ook haast niets om af te wassen. En in Leusden ben ik ook niet bepaald de koningin van het huishouden! Vraag Michiel maar... (ik haat dweilen, bijvoorbeeld)!